laatste tentoonstellingen

Mariēnheem Beeldentuin

 Beeldentuin Marienheem heeft van mij doorlopend werk en werk van andere interessante kunstenaars, dat regelmatig gewisseld wordt. Dus de moeite waard om...

lees meer


Galerie Sous-Terre

Mijn werk is het hele jaar door te zien bij Galerie Sous-Terre, zowel in Lithoyen en Aalsmeer. Er is zowel groot werk als klein werk. Ook op de website van...

lees meer


Expositie in het Vakhuis in Amsterdam

Bij mijn dochter Sanne in het Vakhuis op de Rozengracht 218 in Amsterdam heb ik tijdens de Open Jordaan Route werk staan. ees meer

lees meer


laatste exposities

Exposities 2013-2017

 Expositie en tentoonstellingen in deze jaren.

lees meer


2000 - 2012

Exposities in binnen- en buitenland

lees meer


Voor 2000

Exposities in binnen- en buitenland

lees meer


Keramiek

Ik kreeg op de Rijksnormaalschool al vaak te horen dat ik tekende als een beeldhouwer en geleidelijk werd ik mij er van bewust dat boetseren me steeds meer intrigeerde. Dat leidde tot het maken van beelden in keramiek en gips en hout.
Voornamelijk uit geldgebrek heb ik in de jaren ’60 en ‘70 vooral met klei en voor het grotere werk met gips gewerkt. De kleiplastieken verkocht ik in de meubelzaak van mijn vader en tijdens tentoonstellingen.
Het keramiekwerk was eerst figuratief maar later abstract. Je ontdekt hoe boeiend het spelen met lijnen is. Boeiender dan het alleen maar figuratief werken.
Ook heb ik schalen gemaakt met geabstraheerde figuren erop. Deze heb ik destijds bij speciale gelegenheden weggeschonken.
Met klei werken had en heeft het voordeel, dat ik dat thuis en in mijn kleinere atelier kan doen.
Door de economische omstandigheden ben ik weer keramiek gaan maken. Dit is tenslotte nog steeds goedkoper dan bronswerk. Het leuke is dat je met klei toch weer anders werkt dan met was en daardoor weer tot andere vormen komt.
 

 

Overzicht Keramiek


home Marinus Klape-mailcontact