laatste tentoonstellingen

Nature Art Fair Galerie Sous Terre Aalsmeer

Op 18 en 19 mei organiseert Galerie Sous Terre in Aalsmee een Nature Art Fair. Hier is kunst te zien gebaseerd op de Natuur. Zowel in beeld als geschilderd...

lees meer


Galerie Bax Kunst in Sneek

Van 1 juni tot en met 13 juli stel ik mijn werk te toon bij Galerie Bax Kunst in Sneek.

lees meer


Kunst10daagse 2019 Bergen NH

Dit jaar starrt de Kunst10daagse in Bergen op 18 oktober en eindigt op zondag 27 oktober. Mijn werk is weer te zien op het Meerwijklaantje en op nr 19 van...

Mariēnheem Beeldentuin

 Beeldentuin Marienheem heeft van mij doorlopend werk en werk van andere interessante kunstenaars, dat regelmatig gewisseld wordt. Dus de moeite waard om...

lees meer


Casa Klap in Andalusië

Bij mijn atelier in Andalusië staan 2 vakantiehuizen. Het hele jaar zijn er  mogelijkheden om ze te huren. Als ze vrij zijn natuurlijk. Mijn atelier ligt in...

lees meer


laatste exposities

Exposities 2013-2017

 Expositie en tentoonstellingen in deze jaren.

lees meer


2000 - 2012

Exposities in binnen- en buitenland

lees meer


Voor 2000

Exposities in binnen- en buitenland

lees meer


Ik ben geboren op 23 januari 1944 in Amsterdam. Na mijn middelbare school volgde ik de Rijksnormaal school voor tekenleraar. Daarnaast werkte ik in de binnenarchitectuur en in de meubelzaak van mijn vader. Ik ontplooide mij als tekenaar en schilder, ontwierp meubels en maakte sieraden, die niet alleen in de zaak van mijn vader werden verkocht, maar ook in De Bijenkorf. 

Op 21-jarige leeftijd had ik mijn eerste tentoonstelling met beeldhouwwerken in de Heinekengalerie te Amsterdam. Mijn werk was destijds nog overwegend figuratief.

Er volgen jaren van hard werken. Naast vele opdrachten in de binnenhuisarchitectuur, etaleren en lesgeven in een creativiteitscentrum in Bilthoven, bracht ik alle vrije tijd in mijn atelier door. Experimenten met de meest uiteenlopende materialen als klei, hout, koper, marmer, brons en polyester heb ik gedaan. Daarnaast is en blijft het een zoeken naar vorm. Begin zeventiger jaren ben ik vanuit abstract werk weer teruggegaan naar het meer figuratieve.

Sinds begin jaren 1980 leg ik mij helemaal toe op het beeldhouwen. In 1985 opende ik een tweede atelier in Spanje, Benalmádena. De laatste 10 jaar heb ik mijn atelier in Atelier De Schermer. Daar werk ik veelal met polyester en voor het grotere werk. De ontwerpen, schetsen en kleine modellen zet ik thuis,  in mijn kleine atelier, in Bergen op.

Reizen naar Spanje, Frankrijk, Denemarken, Italië, Noord-Afrika, Noord- en Zuid-Amerika en Midden-Azië hebben mijn horizon verbreed. Het uitbeelden van de menselijke figuur, alleen of in een groep, is een steeds terugkerend thema, waarbij ik zowel beweging als emoties als leidraad heb. Dit alles heeft geleid tot de ontwikkeling van mijn eigen stijl, die in zowel mijn geabstraheerde figuren, als in mijn abstracte werk herkenbaar is.

Vanaf 2005 ben ik, naast de geabstraheerde figuren, opnieuw met experimenten in verschillende materialen naar abstracte uitdrukkingsvormen aan het zoeken.
 

home Marinus Klape-mailcontact