laatste tentoonstellingen

Mariēnheem Beeldentuin

 Beeldentuin Marienheem heeft van mij doorlopend werk en werk van andere interessante kunstenaars, dat regelmatig gewisseld wordt. Dus de moeite waard om...

lees meer


Galerie Sous-Terre

Mijn werk is het hele jaar door te zien bij Galerie Sous-Terre, zowel in Lithoyen en Aalsmeer. Er is zowel groot werk als klein werk. Ook op de website van...

lees meer


Expositie in het Vakhuis in Amsterdam

Bij mijn dochter Sanne in het Vakhuis op de Rozengracht 218 in Amsterdam heb ik tijdens de Open Jordaan Route werk staan. ees meer

lees meer


laatste exposities

Exposities 2013-2017

 Expositie en tentoonstellingen in deze jaren.

lees meer


2000 - 2012

Exposities in binnen- en buitenland

lees meer


Voor 2000

Exposities in binnen- en buitenland

lees meer


Ik ben geboren op 23 januari 1944 in Amsterdam. Na mijn middelbare school volgde ik de Rijksnormaal school voor tekenleraar. Daarnaast werkte ik in de binnenarchitectuur en in de meubelzaak van mijn vader. Ik ontplooide mij als tekenaar en schilder, ontwierp meubels en maakte sieraden, die niet alleen in de zaak van mijn vader werden verkocht, maar ook in De Bijenkorf. 

Op 21-jarige leeftijd had ik mijn eerste tentoonstelling met beeldhouwwerken in de Heinekengalerie te Amsterdam. Mijn werk was destijds nog overwegend figuratief.

Er volgen jaren van hard werken. Naast vele opdrachten in de binnenhuisarchitectuur, etaleren en lesgeven in een creativiteitscentrum in Bilthoven, bracht ik alle vrije tijd in mijn atelier door. Experimenten met de meest uiteenlopende materialen als klei, hout, koper, marmer, brons en polyester heb ik gedaan. Daarnaast is en blijft het een zoeken naar vorm. Begin zeventiger jaren ben ik vanuit abstract werk weer teruggegaan naar het meer figuratieve.

Sinds begin jaren 1980 leg ik mij helemaal toe op het beeldhouwen. In 1985 opende ik een tweede atelier in Spanje, Benalmádena. De laatste 10 jaar heb ik mijn atelier in Atelier De Schermer. Daar werk ik veelal met polyester en voor het grotere werk. De ontwerpen, schetsen en kleine modellen zet ik thuis,  in mijn kleine atelier, in Bergen op.

Reizen naar Spanje, Frankrijk, Denemarken, Italië, Noord-Afrika, Noord- en Zuid-Amerika en Midden-Azië hebben mijn horizon verbreed. Het uitbeelden van de menselijke figuur, alleen of in een groep, is een steeds terugkerend thema, waarbij ik zowel beweging als emoties als leidraad heb. Dit alles heeft geleid tot de ontwikkeling van mijn eigen stijl, die in zowel mijn geabstraheerde figuren, als in mijn abstracte werk herkenbaar is.

Vanaf 2005 ben ik, naast de geabstraheerde figuren, opnieuw met experimenten in verschillende materialen naar abstracte uitdrukkingsvormen aan het zoeken.
 

home Marinus Klape-mailcontact